OM MALIN

I mig har det alltid bott en längtan efter den där kreativa källan som vissa upplever som något andligt, och andra som ett konstnärligt skapande.

Den fick jag först utlopp för i dansen. Från början med balett, jazzdans och fridans i Stockholm och i Berlin. Senare med afrodans i dansgruppen Matimbo. Vilda trummor och smattrande rytmer. Så mycket roligt och med turneér från Haparanda till Guinea. Därpå den själsligt berikande och lekfulla "Skapande dansen".

Genom dansen mötte jag först meditationen, djupa andliga sammanhang och systercirklar, och så småningom yogan. Som att komma hem.

Mitt i all dans och yoga blev jag också lärare och har många år bakom mig
som pedagog, något jag bär med mig i mitt arbete som yogalärare. Min yogatillhörighet har jag i ISHTA-yogan, med rötter i tantra, hatha och ayurveda och där biomekanik såväl som att se till individens behov är viktiga grundstenar. Där har jag utbildat mig till hathalärare (E-RYT 500), yin-lärare och restorativelärare.

Idag driver jag Vaxholm Yogacenter tillsammans med Annika Mattson.  På Vaxholm Yogacenter ger jag även shiatsubehandlingar sen jag utbildat mig inom den japanska behandlingsformen shiatsu, med kopplingar till TCM.

Tillsammans med Annaf Åhlgren driver jag Light Yoga, med yogalärarutbildningar inom hathayoga, yin och restorative. Vi har även längre yogaresor, främst till Asien, och kortare retreats i Sverige. Jag har också yogaverksamhet i Steninge utanför Halmstad och skriver böcker.

I yogan fann jag alla verktyg för att leva livet så fullt jag bara kan. Jag slutar aldrig att förundras över rikedomen och visdomen i denna uråldriga tradition. Den berikar mig, balanserar mig, utmanar mig och får min själ att sjunga.