YOGALÄRAR-
UTBILDNING

Start oktober 2024 

200 H Hathautbildning med Yoga Alliance-certifiering

I oktober 2024 startar vi vår sjunde 200 h Yogalärarutbildning, med möjlighet till internationell certifiering genom Yoga Alliance. Utbildningen har sina rötter i Hathayogan och är uppdelad på fyra moduler. Under de tre första modulerna ligger fokus på att hitta din egen yoga och under den sista modulen jobbar vi mer med lärarrollen; hur man når ut till olika elever, använder rösten, gör enklare assisteringar mm.

Har du en längtan att fördjupa din yoga, utan att bli lärare, är du välkommen att gå endast de första tre modulerna. För att bli certifierad yogalärare behöver du 100% närvaro på alla fyra moduler, utföra hemarbeten och bli godkänd på praktiskt och skriftligt test. Utbildningen sker på plats eftersom vi tycker att mötet är viktigt, såväl lärare och elev som mellan er elever.

Under hela utbildningen, men också efter examen om du vill, kommer du ha en av huvudlärarna som mentor att vända dig till med frågor som rör undervisningen såväl som din egen yogaväg.

Under de tre första modulerna ligger fokus på att hitta din egen yoga och du kommer ha en mentor under utbildningen att vända dig till med frågor som rör såväl undervisningen som din egen yogaväg. Under den sista modulen jobbar vi med lärarrollen, hur man når ut till olika elever, hur man använder rösten, gör enklare assisteringar mm.

Utbildningen innehåller bl.a

Asana praktik
Asana alignment
Meditation
Pranayama
Kriyas
Mantran och chanting
Pedagogik - konsten att undervisa
Anatomi and fysiologi
Hjärnan och kopplingen till meditation
Yogafilosofi & tantra
Ayurveda
Shariras
Den åttfaldiga vägen
Traditionella texter
Livsstil och etik
Mudror

Lärare

Malin Svanholm och Annaf Åhlgren är huvudlärare på utbildningen och de verkar tillsammans under namnet Light Yoga. De är båda E-Ryt 500 yogalärare i hatha, restorative och yin. Annaf har dessutom en mindfulnessutbildning på avancerad nivå och Malin är danspedagog och utbildad i Shiatsu. Både Malin och Annaf är yogalärare på heltid sen över 10 år tillbaka och har djup erfarenhet av yoga och av att undervisa. Annaf driver Skärviks Yoga och Malin Vaxholm Yogacenter.

Tillsammans håller de sen många år tillbaka workshops, retreat och utbildningar i Sverige, på Bali, Sri Lanka, Indien, Costa Rica mf.l. ställer. Läs mer om Light Yoga och Annaf och Malin på www.lightyoga.se

Övriga lärare är bl.a.

  • Anna Lindbäck - anatomi och fysiologi
  • Peter Ljungsberg - ayurveda

Ett riktmärke för Light Yogas verksamhet är just vad vi sätter ljuset på. En yogalärarutbildning är ett unikt tillfälle att vända sig mot sin inre räntan och hitta verktyg att förverkliga den!

Välkommen att ta din yoga ett steg vidare med oss på Light Yoga!

Datum
  • onsdag 16 oktober - söndag 20 oktober 2024
  • tisdag 7 januari - söndag 12 januari 2025
  • tisdag 11 mars - söndag 16 mars 2025
  • tisdag 6 maj - söndag 11 maj 2025
Plats

Yeshin Norby Meditationscenter, Roslagsgatan 62 i Stockholm

Anmälan

Maila namn och postadress till info@malinsvanholm.se

Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften är 5.000 kr och dras från den totala kostnaden.

Vill du veta mer kan du också maila till info@malinsvanholm.se
Kostnad

Fullt pris:

49.000 för alla fyra moduler (inklusive heldagsretreat).
39.000 kr för endast de tre första modulerna (inklusive heldagsretreat).

Det går bra att dela upp betalningen på flera fakturor.

Anmälningsavgiften är 5.000 kr och dras av från den totala avgiften.Anmälan är bindande.

BildBildBild

GRATIS INFO-SESSION 
Vi berättar mer om vad en yogalärarutbildning leder till, hur den är upplagd, om certifiering, vad som krävs av dig och allt annat du vill veta. Hör av dig för att få höra om nästa infoträff.  info@malinsvanholm.se.

Sagt av tidigare elever:

“Tack, att gå yogautbildningen förändrade mitt liv. Allt jag sökt efter, som jag alltid vetat funnits där gav ni mig. Jag har fått en grund och trygghet att stå på och det har öppnat så mycket nya möjligheter för mig, i mig själv och i livet. Tack, tack, tack.” 

Julia

“Tack av hela mitt hjärta. så nöjd med utbildningen som givit mig flera pusselbitar till mitt livspussel”

Jeanette

“Stort tack för helt fantastiska åtta månader av personlig utveckling och att ha fått möjligheten att lära mig mer  om vad yoga verkligen handlar om. Ni har öppnat dörren till ett helt nytt område som jag vill och hoppas kunna få fortsätta utforska under resten av livet. Ni är båda så fina förebilder och inspiratörer.”

Hanna B

“Tusen tack för all kunskap, visdom, värme, glädje. Det har varit stundtals intensivt men så otroligt värdefullt varje sekund.”

Nan